Vodstvo

Predsednik kluba:
Bojan Jeršečič

Športni direktor:
Nino Ivačič

Vodja nogometne šole:
Alen Neskić

Ekonom kluba:
Janko Belcer

Glavni trener:
Oskar Drobne

Pomočnik trenerja:
Tomaž Zorec

Sodelavci

Medicinsko osebje:
Velimir Krklec, Uroš Drozg

Trenerja vratarjev:
Frenk Vodušek (U15 – Člani)

Trener mladincev: 
Ibrahim Neskić
Pomočnik:
Alen Neskić

Trener kadetov:
Ibrahim Neskić
Pomočnik:
Alen Neskić

Kontakt

Naslov:
Sotelska cesta 55,
3250 Rog.Slatina
Slovenia

ePošta:
info@nkrogaska.com
clani@nkrogaska.com
sola@nkrogaska.com

Zgodovina
NK Rogaška

Začetek nogometa v Rogaški Slatini sega v leto 1946, ko so domači fantje, pretežno zaposleni v Steklarni, ustanovili klub, ki se je sprva imenoval Edinstvo. Med prvimi nogometaši so bili Novak, Tišma, Jugovar, Matko. Tekmovali so v tako imenovani podzvezi Celje (sedanja MNZ Celje).

Prvi večji in odmevnejši uspeh je prišel v letih 1964/65, ko je ekipa, takrat že NK Steklar, osvojila prvo mesto v 1. ligi MNZ Celje. Takrat so bile v MNZ Celje kar dve ligi, kar priča o številčnosti in kvaliteti ekip na tem področju v tistem času. Steklar se je nato uvrstil v takratno republiško VCNL (vzhodna conska nogometna liga), v kateri so tekmovala moštva iz vzhodnega dela Slovenije, t. j. iz področja MNZ Celje, Maribor in Murska Sobota. Ekipa je v vseh letih nastopanja v tej ligi bila v zgornji polovici lestvice. V sezoni 1968/69 je NK Steklar osvojil 2. mesto in si izboril kvalifikacije za uvrstitev v Republiško ligo (takratno prvo ligo). Kvalifikacije so igrali proti ekipi Vozil iz Nove Gorice, v katerih so po neodločenem rezultatu 2 : 2 v Novi Gorici, izgubili na domačem igrišču z 0 : 3.

V letu 1970 je NK Steklar zabeležil nov velik uspeh, ko je v pokalnem tekmovanju premagal takratnega prvoligaša Maribor po streljanju enajstmetrovk. Vsa leta naprej so se borili za vrh v republiški VCNL, a je vedno zmanjkalo nekaj sreče. Največji nasprotniki so bili takratni mariborski Branik, Šmartno, Aluminij in Nafta.

V letu 1976 je prišlo v Sloveniji do velikih sprememb. Takrat so bili ustanovljeni portoroški sklepi, ki so na področju nogometa naredili veliko sprememb. Namesto klubov v republiški in conski nogometni ligi, so bile umetno ustvarjene selekcije. Ustanovilo se je veliko medobčinskih nogometnih zvez. Nogometni klub Steklar je bil uvrščen v MNZ Slovenske Konjice, v katero so bile razvrščene takratne občine Šmarje, Šentjur in Slovenske Konjice.  Oblikovala se je ekipa, ki je bila uvrščena v republiško ligo in je igrala pod imenom Unior ter nato Dravinja v republiški ligi. V tej skupni ekipi je igralo tudi kar nekaj naših nogometašev, ekipa Steklar pa je bila uvrščena nazaj v MNZ Celje, ki pa je bila zaradi tega sklepa zelo osiromašena in nekvalitetna. Cilj portoroških sklepov je bil dobiti več manjših klubov po regijah, kar je sicer uspelo le na ptujskem, v drugih regijah pa je mnogo klubov prenehalo z delovanjem.

Klub se je zato prijavil v tekmovanje na Hrvaško in v sezoni 1976/77 nastopal v 2. Zagorski nogometni ligi. Naslednjo sezono je tekmoval v 1. ligi in se prebil celo v regionalno ligo, v kateri so igrali klubi iz regije Zagorje, Varaždin, Međimurje.

V letu 1980 je prišlo do omilitve portoroških sklepov in NK Steklar je ponovno začel nastopati v Sloveniji in to v 2. SNL Vzhod.  Klub se je vse bolje organiziral, glavni pokrovitelj kluba je bila Steklarna, v klubu so začele delovati vse starostne selekcije. NK Steklar je v teh letih tudi odigral prijateljsko tekmo proti Dinamu iz Zagreba. Začeli so se tekmovalni uspehi in borba za naslov prvaka, kar je klubu uspelo v tekmovalni sezoni 1986/87, ko se je klub ob osvojitvi 1. mesta v OML VZHOD (takratna druga liga) uvrstil v Republiško ligo (takratno prvo ligo). Ob pomankanju izkušenj je izpadel nazaj v nižjo ligo. V klubu so ostali vsi igralci, motivacija je bila še večja in ponovno je bilo doseženo 1. mesto in uvrstitev v Republiško ligo. V sezoni 1989/90 je klub osvojil 6. mesto, 1990/91 pa 9. mesto.